Debrecen
Vár u. 10/c fszt. 4.
0036 30 748 0055
Nyíregyháza
Széchenyi u. 8.
0036 30 229 7343
Szeretnél hírlevelet kapni?
Név:
Email:

Végleges szőrtelenítés tudnivalók

Ebben a cikkben összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket a villanófényes (IPL) végleges szőrtelenítéssel kapcsolatban.
 

Milyen szépészeti beavatkozások végezhetők el korszerű berendezéseinkkel?

Szépészeti beavatkozásaink látványos és tartós szépülést, esztétikus megjelenést biztosítanak nők és férfiak számára egyaránt az alábbi területeken:

 • Végleges szőrtelenítés: nem csak sötétebb szőr - világos bőr kombinációja, hanem már sötétebb bőrszín, valamint világosabb szőrzet esetén is eredményesek kezeléseink.
 • Fotorejuvenációs kezelések: ráncok halványítása; elasztikus és kollagén rostok, kötőszövet változás kezelése; tág pórusú, pattanásos bőr kezelése.
 • Jóindulatú pigment elváltozások: chloasma (pl. szülés, fogamzásgátló szedése okozta barna foltok); photoageing (napfénykárosodás miatti korai öregedés, pigmentáció); lentigo (barna lencsefoltok), hyperpigmentáció, napozás utáni pigmentfoltok.
 • Jóindulatú érelváltozások: teleangiectasia (kicsiny értágulat); rosacea (tartós arcpír csomókkal); erythema (tartós arcpír).
 • Az M80E típusú gép alkalmas mellfeszesítő kezelések végzésére. 
 

Milyen területeken alkalmazhatóak a kezelések?

Kezeléseink a test teljes területén alkalmazhatóak, nők és férfiak részére egyaránt. Kivételt képeznek a test lágy- és üreges testrészei (pl. fül, orrnyílás, szemhéj).

Hány éves kortól alkalmazhatók a kezelések?

18 éves kor alatt szülői beleegyezés szükséges a kezelésekhez, valamint javasoljuk egy hormonvizsgálat elvégzését, hogy kiderüljön milyen okai lehetnek a fokozott szőrnövekedésnek, a problémás (pattanásos) bőrnek. Fontos, hogy ne csak a probléma külső jeleit, hanem a valódi okát is kezelni tudjuk, ez által lehetnek igazán hatásosak a kezelések.
14 év alatt kezeléseket nem végzünk!

Mindenkinek hatásos a villanófényes végleges szőrtelenítés (IPL) kezelés?

A hagyományos IPL kezelés a páciensek 70%-ánál kiváló eredményt ad. Az IPL+RF a páciensek több mint 90%-ánál hatásos. Az IPL+RF rendszer, melynél a fény energia jobb elnyelődését előzetesen rádiófrekvenciás (RF) energia besugárzásával érik el. Ezt a kezelési módot használjuk az erősen barna bőrűeken, világos szőrzet esetén.

Fájdalmasak a kezelések?

Kezeléseink nem teljesen fájdalommentesek. A fájdalom mértéke egyénenként és testrészenként változó (kellemesen meleg érzéstől az enyhén égető, szúró érzésig).
A gép technikai fejlettségének köszönhetően az energia több lépcsőben jut a kezelt bőrfelületre. A lég- és vízhűtéses rendszernek köszönhetően a fájdalom csökkenthető. A hűtési rendszer a kezelőfejet  0-2 °C-ra hűti, s ezáltal a kezelőfej nyugtatja a kezelt bőrfelületet.

Mennyire eredményes a kezelés?

A változás fokozatosan következik be. A kívánt eredmény eléréséhez a kezelendő testfelülettől függően 3-6 kezelésre van szükség, 21-45 napos időközönként. Anatómiai és biológiai okok miatt évek múlva egyénenként változó utókezelésre lehet szökség.
A beavatkozás hatékonysága érdekében kérjük olvassa el a kezeléssel kapcsolatos tudnivalókat.

Vannak-e ártalmas mellékhatások?

A kezeléseknek káros, ártalmas mellékhatásai nincsenek. A fényenergia és a rádiófrekvenciás energia kizárólag a bőrben nyelődik el (max. 2-4 mm mélységig), így semmilyen egyéb szervünkre, szövetünkre nincsen hatással.
Kérjük olvassa el a kezeléssel kapcsolatos tudnivalókat. 
 

Okozhatnak-e a kezelések égési sérülést?

Új technológiával működő gépeinkkel az égési sérülések teljes mértékben elkerülhetőek. A nagy energiát fokozatosan, több lépcsőben juttatja a kezelt bőrfelületre, ezért az égési veszélyt teljesen kiküszöböli.
Kezelések előtt próbavillantás elvégzésével ezt a probléma elkerülhető (próbavillantás után akár pár perccel vagy fél órával a hatás látható, érezhető, az égés elkerülhető).

Miért szükséges a végleges szőrtelenítés előtt a szőrzetet leborotválni?

A szőrszál mint egy "vezető" viszi le a roncsolandó hajhagymához az energiát. A legideálisabb az 1 mm rövidre vágott szőrzet. Ha a szőrszál túl hosszú, akkor túl sok energiát nyel el, és nem jut a károsítandó hajhagymához elegendő roncsoló sugárzás, ugyanakkor az átforrósodott szőrszál égési sérüléseket okozhat.
A borotválástól a szőr nem erősödik meg, ez az eljárás csupán a különböző növekedési fázisokban lévő szőrszálak összenövesztése érdekében szükséges.

Kezelések közben lehet-e epilálni, gyantáztatni, csipeszelni?

Az első kezelést megelőzően 3-4 héttel, illetve a kezelések között kerülendő az epilálás, gyantázás, vagy csipeszelés. Kizárólag borotválni szabad az érintett bőrfelületet a különböző növekedési fázisokban lévő szőrök összenövesztése és a kezelés sikere érdekében.

Miért nőhet a sikeresen befejezett kúra után újra a szőrzet?

Évek múlva teljesen új szőrtüszők aktivizálódhatnak: a szőrtüszők kb. egy harmada éveken keresztül inaktív állapotban vegetálhat (aludhat), mely genetikai és hormonális hatásokra növekedésnek indul.

Hány éves kortól ajánlott a fotorejuvenációs arcfiatalítás?

A bőr öregedése a 20. életév után fokozatosan elkezdődik (látványosan a szem körül), ezért e kor felett mindenkinek ajánlható. Az arcon lévő aknés maradvány-hegeket az aknés roham lezajlása után - akár a serdülőkor végén - kezelhetjük.

Hány kezelésre van szükség?

A végleges szőrtelenség eléréséhez, alkattól és testtájéktól függően 3-6 kezelésre van szükség. A kezelés számát nagyban befolyásoló tényező, a bőr és szőrszálak kontrasztértéke. A világos bőrű és sötét szőrzettel rendelkező pácienseknek elegendő a 3-4 alkalom. A sötét bőrű és világos szőrzettel rendelkezőknek több kezelésre van szükségük.

A kezelések számát a szőrteleníteni kívánt terület is befolyásolja. A bajusz és szakáll környékén a szőrszálak 65-70%-a van növekedési fázisban, így már az első kezelés is nagyon hatékony tud lenni, míg a karokon ez az érték 20-25%. Ezért itt több kezelésre van szükség.

Kezelés után mi a teendőm?

 • A kezelést követően (1-2 óra hosszan) enyhe bőrpír jelentkezhet. Szükség esetén használjon bőrnyugtató-, hűsítő krémet.
 • Kerülje a kozmetikumok és irritáló, allergizáló anyagok használatát, a kezelést követő 1-2 napban.
 • Kezelés után 1 hónapig használjon a kezelt felületen fényvédő krémet. (Napfény hatására hyperpigmentáció alakulhat ki).
 • Ne napozzon, szoláriumozzon, és ne használjon bőrbarnító krémet a beavatkozás utáni egy hétig.
 • Kerülje a mechanikai irritációkat (forró fürdő, szauna, masszázs).
 • Borotvával való szőrtelenítést ne alkalmazzon, amíg a bőrpír el nem múlik.
 • A kezelést követően, a jó eredmény érdekében ne gyantáztasson, csipeszeljen és ne alkalmazzon vegyszeres szőrtelenítést, szőkítést.
 • Bőrelváltozások kezelése után (akne tisztítás, kollagén növelés, pigmentációs kezelés, hajszálértágulat kezelés) előfordulhat hegesedés, hámlás, hólyagosodás. Ezeket hideg borogatással, hűsítő krémmel enyhítse. A hámló bőrt ne tépje le.
 

Hány faktoros fényvédőt használjak a kezelések után?

Részesítse előnyben a kevésbé tapadós, vizes alapú szereket, minél magasabb fényvédő faktorszámmal.

Nyáron elkezdhetjük-e, illetve folytathatjuk -e a kezelést?

Azokon a testrészeken, amelyek kevésbé kitettek a környezeti sugárzásnak (pl. hónalj, bikinitájék) nyugodtan el lehet kezdeni nyáron is a kezeléseket, azonban az erősen lebarnult, szoláriumozott bőr gyengíti a kezelés hatásfokát.

A szimmetrikus testrészek árait hogyan kell fizetni?

A szimmetrikus testrészek árait nem kell külön-külön fizetni, ezek árai párban értendőek.

Játék

Nyerj szőrtelenítést! 

Végleges szőrtelenítés Nyíregyházán, Debrecenben ingyen! 

Ha itt a legelső név a Tiéd és a mai dátum szerepel mellette, akkor Te vagy a havi nyertes! 

Telefonálj, mert ha 28-án 16 óráig nem hívsz, akkor lemaradsz az ingyenes és végleges szőrtelenítésről!
Számunk: 0036 30 229 73 43
Tovább a részletekre!
Nyerteseink
1.bálint tünde2019-09-28
2.Tokai Lilla2019-08-28
3.Majoczki Mihályné2019-07-28
4.Kövérné Fodor Kitti2019-06-28
5.Lovas Ágnes2019-05-28
6.Kiss Gábor2019-04-28
7.2019-03-28
8.Petri Zoltán2019-02-28
9.Kovács Andrea2019-01-28
10.Csoka Anita Edina2019-01-28
Kérdések, vélemények!
Üdv! Érdeklődnék van-e garancia a szőrtelenítésre. Köszi Kriszta
Válasz
Üdv. Azt olvastam az IPL szőrtelenítésről, hogy utána 34 hétig nem lehet napozni. Igaz ez? köszönöm
Válasz
Kérdezz a szörtelenítésről!
Név
Email
Kérdés