Arc végleges szőrtelenítése

Arc ideiglenes vs. végleges szőrtelenítése: módszerek a csúnya szőrszálak eltávolítására

Az arcszőrzet minden nő rémálma, nem számít, hogy az állról, a száj körüliről vagy az orrlyukról beszélünk. Csúnya és zavaró, ami a világos bőrű nők esetében még inkább feltűnő. Ez az oka annak, hogy az arc végleges szőrtelenítése egyre több embert foglalkoztat, ami akkor is problémát jelent, ha kevésbé látható. 

Kellemetlenséget okozhat, például tüszőgyulladás megjelenését, de akár a sminktermékek megfelelő tapadását is megakadályozhatja. Most megtudhatod, hogy mi okozza ezt a problémát, hogyan lehet fellépni az arc ideiglenes és végleges szőrtelenítése ellen.

Ha ismered a szőrtelenítés mindkét oldalát könnyebben el tudod dönteni, hogy az arc végleges szőrtelenítése a neked való eljárás-e. Mi úgy gondoljuk, hogy a DIÓDA lézeres megoldás nemcsak fájdalommentes, de a legbiztonságosabb és hosszú távon a legköltséghatékonyabb módszer. De győződj meg róla te magad!

Melyek a nők arcszőrzetének fő okai?

Bár az egész arcon jelen van, az arcszőrzet jobban látható nőknél az áll területén és a felső ajak felett. Az öregedés, a hormon egyensúly felborulás tünetei is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy ezek a szőrszálak meglehetősen erőteljesen és gyakran jelentkezzenek, ami az arc végleges szőrtelenítése által is korrigálható.

Az arcszőrzet kialakulását viszont rengeteg tényező befolyásolhatja, ezekből a leggyakoribb:

  • Terhesség: a várandósság kilenc hónapja alatt a nők egy sor hormonális változáson mennek keresztül, amelyek arcszőrzet növekedéshez is vezetnek, de a tesztoszteron szint emelkedése is magyarázat erre. Ráadásul az androgén hormonok, amelyek amúgy nagyon kis mennyiségben vannak jelen a nők szervezetében, a terhesség alatt megemelkednek. A hatások körülbelül hat héttel a születés után elmúlnak, amikor a növekedési ütem visszatér a normális szintre.
  • Hormonpótló kezelések: bár az ösztrogénszint szabályozására szolgál, a hormonpótló kezelésnek a nők esetében is lehetnek mellékhatásai, ezért az arc végleges szőrtelenítése ilyen esetben is rendkívül népszerű. 
  • Hirsutizmus: ez az endokrinológiai állapot a 20 év feletti nőknél nyilvánul meg a szervezet androgén szintjének növelésével. Megjelenése vagy policisztás petefészek szindrómához kapcsolódik, vagy ismeretlen okai vannak, de a menstruációs ciklus szabálytalanságához is kapcsolódik.

Ideiglenes módszerek az arc szőrtelenítésére – időszakos megoldás, rendszeres befektetéssel!

Mivel az arcszőrzet problémájával ősidők óta szembesülünk, ezért számos módszer létezik az eltávolításukra. Ezek többsége azonban átmeneti, talán azért is, mert olyan időkből származnak, amikor a technológia még nem volt elég fejlett ahhoz, hogy az arc végleges szőrtelenítése megoldás lehessen.

1. Ide tartozik az arcszőrzet professzionális beszínezése, amely egyaránt használható arc- és testszőrzetre. Bár első ránézésre biztonságos módszernek tűnik, a bőrrel érintkező vegyi anyagok nemkívánatos allergiás reakciókat válthatnak ki.

2. Az arcszőrzet gyantázás előnye, hogy lehetővé teszi az arc és a test nagyobb bőrfelületének eltávolítását. Ez azonban nem túl precíz, irritációt okozhat, érzékeny bőrűeknél pedig tüszőgyulladást is, valamint sok tévhittel ellentétben nem tartozik az arc végleges szőrtelenítése közé.

3. A szőrtelenítő krémek nagyon gyorsak és felületesek, a szőrszálakat nem távolítják el teljesen a gyökérből. Itt nagyon fontos, hogy speciálisan erre az érzékeny területre tervezett krémet használj, és előtte 24 órával teszteld egy alig látható helyen.

4. Végül ott vannak az arc epilátorok, amelyek nem távolítják el a nagyon finom szőrszálakat. Használata biztonságos, de átmenetileg irritálhatja a bőrt, éppen azért, mert kihúzza a szőrszálakat a gyökérből. Csak tiszta, zsírtalanított és száraz bőrre alkalmazd, hogy hatása akár három-négy hétig is kitartson.

Az arc végleges szőrtelenítése – biztonságos megoldás, vissza térülő befektetéssel!

Bár az ideiglenes arcszőrtelenítési módszerek rövid távon hatékonyak, rendszeres megismétlésük unalmas és pénzigényes folyamat. Szerencsére a technológia rengeteg fejlődött az elmúlt években, és a végleges szőrtelenítés olyan lehetőség, amelyet sok nő fontolóra vesz. Ennek egyik oka az idő múlásával járó hatékonyság és a nagyon ritka fenntartó kezelések – arcszőrzet esetén akár egy éves időközönként is elegendő megismételned.

Továbbá az arc végleges szőrtelenítése során a hagyományos módszerek alkalmazásával ellenben itt nincs elviselhetetlen fájdalom, bőrirritáció, tüszőgyulladás kialakulása és egyéb allergiás reakciók.

Bár az arc végleges szőrtelenítése drágábbnak tűnhet, mint a hagyományos módszerek, az igazság az, hogy hosszú távon még ezeknél is megfizethetőbb. Emellett tartós megoldást jelent egy olyan problémára, amellyel a nők több száz éve küzdenek.

Miért válaszd végleges szőrtelenítés kezelésünket?

  • A hagyományos DIÓDA lézeres kezelés a pácienseink 70%-nál kiváló eredményt ért el, míg a DIÓDA lézeres szőrtelenítés a páciensek több mint 90%-nál bizonyult hatásosnak az arc végleges szőrtelenítése során.
  • Már a 4-ik kezelés után látható az eredmény, mindez függ arcod szőrének típusától.
  • A módszer a beavatkozás során minimális fájdalommal jár, ami lehet egy kellemesen meleg érzés vagy egy enyhén égető, szúrós érzés. Ez a legtöbb páciens számára alig észrevehető.

További információkkal, javaslatokkal kapcsolatban keress minket bizalommal!