Tartós szőrtelenítés

Tartós szőrtelenítés, van megoldás

Mindenkinek van testszőrzete, és mindenki a személyes igényei szerint foglalkozik a testszőrzetével. Számos módja van annak, hogy napokra, hetekre, hónapok vagy hosszabb időre, – pl. tartós szőrtelenítés útján- megszabaduljunk a testszőrzetünktől.

Milyen gyorsan nő a szőr?

Bizonyos tényezők befolyásolhatják a szőr növekedésének sebességét, beleértve a táplálkozást, a gyógyszereket és a genetikát. A növekedés üteme lassulhat, ahogy öregszünk. A szőr növekedése egy összetett folyamat, amely a szőrtüsző mélyén kezdődik. 

Szőrszálak növekedése megállítható a tartós szőrtelenítés eljárással

Anagén, növekedési fázis

A változás, az irhában lévő szőrtüszőben történik, az előző szőrszál maradványából indul. Ebben a fázisban a sejtek kb. huszonnégy óránként osztódnak, ezzel a szőr fokozatosan növekszik, amely naponta 0,35 mm-t jelent. A szőrtüsző és a szőrszál kapcsolata ebben a fázisban folyamatos. A pigmentsejtek ekkor termelik a szőrszál festékanyagát, a melanint. Különböző melaninok vannak. Az eumelanin: barna és fekete, a feomelanain, a vörös. Ebben a szakaszban a szőr töve végig beér a hajhagymába, így a szőrszálon levezetett fény – ilyen az IPL szőrtelenítés – a melaninban elnyelődve és ott hővé alakulva képes a szőrtüszőt kiégetni, elpusztítani, ez már tartós szőrtelenítés.

Katagén, átmeneti fázis

Ez a legrövidebb fázis, maximum néhány hétig tart.  A sejtosztódás és ezáltal, a szőrnövekedés lelassul, majd meg is áll. A szőrtüsző fokozatosan összezsugorodik, ezáltal gyengül a kapcsolata a szőrszállal, elválik papillától. A szőrtüsző az irha középső rétegében van. A mátrix sejtek nagy része leválik a papilláról és kis sejtcsoportot hagyva maga mögött a hajszállal együtt felfelé vándorol. 

Telogén, nyugalmi fázis 

A szőrtüsző nyugvó állapotban van, ilyenkor a szőrtüsző elszarusodik, majd eléri a bőrfelszínt. A  szőrtüsző legalsó része, ekkor már hiányzik. A régi szőrszálat, az újonnan növekvő szőrszál szinte kilöki, és ilyenkor újra indul a szőrnövekedésének fázisa. Ennek az időtartama kb. 2-4 hónap. A tartós szőrtelenítés hatékony eljárás a nem kívánatos testszőrzet eltávolítására. 

Hol érdemes a tartós szőrtelenítés eljárását alkalmazni? 

Egy nemrég készült tanulmány szerint az emberek 90 %-a hozzányúl valamilyen formában például az intim szőrzetéhez. A hagyományos módszerek alkalmazása mellett mint, a borotva, szőrtelenítőkrémek, gyanta, manapság már az IPL és a DIÓDA lézeres tartós szőrtelenítés a legkedveltebb eljárás. 

A borotválkozáskor ugyan egyszerűen megszabadulunk a szőrtől, de csupán a felszínen. A csipeszelés, ugyan eltávolítja a szőrt és annak gyökerét, és ezzel segít lassítani az újra növekedést, de nagyon aprólékos és fájdalmas eljárás, arról nem is beszélve, hogy valószínűleg néhány hét múlva újra kinő a szőr.

Ha hosszabb távú szőrtelenítő megoldásokat keresünk, akkor a tartós szőrtelenítés a legjobb megoldás! Rengeteg időt és pénzt spórolhatunk meg a tartós szőrtelenítés eljárás alkalmazásával.

Az DIÓDA lézeres tartós szőrtelenítés esetében, már az első kezelések után is érezhető a változás. 5-6 kezeléssel – egyéntől függően – már jelentős változást tapasztalhatunk.

Szőrtelenül a legjobb! Keress minket bizalommal!