Végleges lézeres szőrtelenítés

Mikor nem javasolt és miért a végleges lézeres szőrtelenítés?

végleges lézeres szőrtelenítés számtalan előnnyel rendelkezik, ami a végeredmény minőségében és a megspórolt időben mutatkozik meg. Az orvos kozmetika forradalmi eszköze nemtől és kortól függetlenül elérhető nők és férfiak számára is, bárki megszabadulhat ettől a stresszforrástól végleges lézeres szőrtelenítés által.

Mindez történhet villanófényes IPL vagy DIÓDA lézeres géppel, mindkettőnek számos előnye van, de a következőkben szeretnénk eloszlatni a kételyeket és kitérni arra, hogy mikor nem alkalmas belevágni egy ilyen kezelésbe a szakemberek tanácsára.

1. Nem engedélyezett klinikák és illetéktelen személyzet

végleges lézeres szőrtelenítés egy komoly orvos kozmetikai módszer, nem egy otthoni kezelés, ezért nem ajánlott olyan klinikát választani, amely nem hivatalosan engedélyezett, és ahol a személyzet nem rendelkezik kellő szakképzettséggel és tapasztalattal.

Az orvos ajánlása, a rendelkezésre álló vélemények és az internet csak néhány módja annak, hogy megbizonyosodj arról, hogy helyesen választasz a végleges lézeres szőrtelenítés keresése során. Azok a személyek, akik nem hivatalos körülmények között, nem jóváhagyott eszközökkel végzik az arcszőrtelenítéshez vagy bármely más testrészhez szükséges kezelés súlyos hiperpigmentációs rendellenességeket, intenzív bőrpírt vagy viszketést tapasztalhatnak, de akár égési sérüléseket. Ha pedig az anyajegyeket és a tetovált területeket nem védik megfelelően a beavatkozás során, a páciensbőrrák kockázatának is ki van téve. 

Budapest, Nyíregyháza, Debrecen és Miskolc székhelyű szalonjaink megfelelően fel vannak szerelve a szükséges DIÓDA lézeres technikákkal, berendezésekkel és eszközökkel, aminek kulcsfontosságú eleme a HIGIÉNIA.

2. Háttérben húzódó egészségügyi problémák

Minden végleges lézeres szőrtelenítés előtt orvosi konzultáción kell részt venni, amelynek értelmében a szakember megkezdi a kezelést. Ha minket választasz gondoskodunk róla, hogy a kezelési terved összhangban legyen aktuális egészségügyi állapotoddal.

Lehetséges ellenjavallatai:

  • Pacemakerrel rendelkező, allergiás, hormonális- és kötőszöveti rendellenességek, epilepszia és cukorbetegség, illetve minden olyan betegnél, akinek a kórelőzményében neoplázia (a rák különböző formái) szerepel.
  • Szintén nem ajánlott fényérzékenyítő gyógyszeres kezelés alatt álló személyek számára, beleértve a retinoidokat és AHA (alfa-hidroxil) savakat, gyulladáscsökkentő gyógyszereket, bizonyos tetraciklinek, akne elleni gyógyszereket, antidepresszánsokat, antidiabetikumokat, antihisztaminokat stb.
  • Nem javasolt a vérhígító és bőrégést okozó gyógyszerek, és természetesen a hajnövekedést serkentő szerek sem.

Bár a végleges lézeres szőrtelenítéjótékony hatással van a bőrgyógyászati állapotokra (főleg a tüszőgyulladásra), de vannak olyan bőrproblémák, ahol a kezelés nem javasolt!

3. Napozás előtte…

Egy másik gátoló tényező a kezelés megkezdése előtt, ha az elmúlt néhány napban közvetlen napsugárzásnak voltálkitéve. Szakértők szerint a napozás, a szoláriumozás vagy az önbarnító krémek használata korlátozhatja az eljárás hatásait, és növelheti a kezelés utáni szövődmények kockázatát.

végleges lézeres szőrtelenítéelőfeltétele, hogy minden szőrtüszőben azonosítani kell a pigmentet. Minél nagyobb a különbség a bőr pigmentációja és a hajszín között, annál hatékonyabb a lézersugár, ezzel szemben minél barnább vagy sötétebb a bőr, annál lassabb az eredmény.

4. Terhes vagy szoptató nők

Alapvetően nem konkrétan bizonyított tény, hogy a kezelés nem lehetséges, azonban biztonsági szempontból a terhes és szoptató nők számára a végleges lézeres szőrtelenítésemmikép nem ajánlott. A kezelés a lézerfény bőrbe jutásával történik, amely alapvetően nem ártalmas a szervezetre, hiszen a gép kifejezetten a szőrtüszőbe juttatja ezt. Viszont erős villanás látható, amelyeket a magzat érzékelhet, főleg ha az közel van a hasi, vagy az intim részhez.

Terhesség és szoptatás alatt ugyanúgy nem ajánlott, mint a menstruáció ideje alatt az intim terület végleges szőrtelenítése, mivel a fokozott vérbőség mellett a nők bőrének érzékenysége és a szervezetük toleranciatűrő képessége is jóval alacsonyabb, ami a kezelés kellemetlenebb elvégzésével járna.

5. Szőrtelenítés a kezelés megkezdése előtt géppel vagy viasszal

Nem ajánlott tartós szőrtelenítő kezelést elkezdeni, ha az elmúlt 3 hétben epilátort vagy viaszt használtál. A hajat nem szabad 2-4 héttel az első végleges lézeres szőrtelenítékezelése előtt, sem a teljes fotoepilációs kezelés alatt húzni. Csak borotvával vagy szőrtelenítő krémmel távolítható el, és az epilálás a kezelés ugyanazon napján javasolt, mert ebben az eljárásban a szőrtüsző a cél, nem a haj. Szőkítő krémet se használj, mert a haj gyökerének sértetlennek kell maradnia ahhoz, hogy elpusztuljon.

6. A tetoválások

A tetovált területek epilálása szintén nem javasolt, mivel a lézer mélyen megégeti a korábban tetoválási folyamaton átesett hámréteget, függetlenül attól, hogy milyen régen készült a tetoválás. Vigyázni kell rá, hogy ezeket a területeket megfelelően takarják le, ezenkívül minden anyajegyet és pigmentfoltot is védeni kell.

Foglalj időpontot, hogy megtud, hogyan lehet maximális biztonságban megszabadulni a nem kívánt szőrszálaktól, a végleges lézeres szőrtelenítés által. Szakembereink a legmodernebb technológiai eszközökkel várnak téged, hogy a lehető legrövidebb időn belül közös sikerélményetek legyen.

A Silky Slin szalon Budapest, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc településeken lévő szalonjainkban teljesen egyedi megoldású DIÓDA lézeres géppel dolgozunk, amely által már 4-6 kezelés után tökéletesen sima szőrmentes bőröd lehet neked is.