Végleges szőrtelenítés tudnivalók

Ebben a cikkben összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket a villanófényes (DIÓDA) végleges szőrtelenítéssel kapcsolatban.

Milyen szépészeti beavatkozások végezhetők el korszerű berendezéseinkkel?

Szépészeti beavatkozásaink látványos és tartós szépülést, esztétikus megjelenést biztosítanak nők és férfiak számára egyaránt az alábbi területeken:

 • Végleges szőrtelenítés: nem csak sötétebb szőr – világos bőr kombinációja, hanem már sötétebb bőrszín, valamint világosabb szőrzet esetén is eredményesek kezeléseink.
 • Fotorejuvenációs kezelések: ráncok halványítása; elasztikus és kollagén rostok, kötőszövet változás kezelése; tág pórusú, pattanásos bőr kezelése.
 • Jóindulatú pigment elváltozások: chloasma (pl. szülés, fogamzásgátló szedése okozta barna foltok); photoageing (napfénykárosodás miatti korai öregedés, pigmentáció); lentigo (barna lencsefoltok), hyperpigmentáció, napozás utáni pigmentfoltok.
 • Jóindulatú érelváltozások: teleangiectasia (kicsiny értágulat); rosacea (tartós arcpír csomókkal); erythema (tartós arcpír).
 • Az M80E típusú gép alkalmas mellfeszesítő kezelések végzésére. 

Milyen területeken alkalmazhatóak a kezelések?

Kezeléseink a test teljes területén alkalmazhatóak, nők és férfiak részére egyaránt. Kivételt képeznek a test lágy- és üreges testrészei (pl. fül, orrnyílás, szemhéj).

Hány éves kortól alkalmazhatók a kezelések?

18 éves kor alatt szülői beleegyezés szükséges a kezelésekhez, valamint javasoljuk egy hormonvizsgálat elvégzését, hogy kiderüljön milyen okai lehetnek a fokozott szőrnövekedésnek, a problémás (pattanásos) bőrnek. Fontos, hogy ne csak a probléma külső jeleit, hanem a valódi okát is kezelni tudjuk, ez által lehetnek igazán hatásosak a kezelések.14 év alatt kezeléseket nem végzünk!

Mindenkinek hatásos a villanófényes végleges szőrtelenítés (DIÓDA) kezelés?

A hagyományos DIÓDA lézeres kezelés a páciensek 70%-ánál kiváló eredményt ad. A DIÓDA lézeres szőrtelenítés a páciensek több mint 90%-ánál hatásos. A DIÓDA lézeres technológiájú rendszer, melynél a fény energia jobb elnyelődését előzetesen rádiófrekvenciás (RF) energia besugárzásával érik el. Ezt a kezelési módot használjuk az erősen barna bőrűeken, világos szőrzet esetén.

Fájdalmasak a kezelések?

Kezeléseink nem teljesen fájdalommentesek. A fájdalom mértéke egyénenként és testrészenként változó (kellemesen meleg érzéstől az enyhén égető, szúró érzésig).A gép technikai fejlettségének köszönhetően az energia több lépcsőben jut a kezelt bőrfelületre. A lég- és vízhűtéses rendszernek köszönhetően a fájdalom csökkenthető. A hűtési rendszer a kezelőfejet  0-2 °C-ra hűti, s ezáltal a kezelőfej nyugtatja a kezelt bőrfelületet.

Mennyire eredményes a kezelés?

A változás fokozatosan következik be. A kívánt eredmény eléréséhez a kezelendő testfelülettől függően 3-6 kezelésre van szükség, 21-45 napos időközönként. Anatómiai és biológiai okok miatt évek múlva egyénenként változó utókezelésre lehet szökség.A beavatkozás hatékonysága érdekében kérjük olvassa el a kezeléssel kapcsolatos tudnivalókat.

Vannak-e ártalmas mellékhatások?

A kezeléseknek káros, ártalmas mellékhatásai nincsenek. A fényenergia és a rádiófrekvenciás energia kizárólag a bőrben nyelődik el (max. 2-4 mm mélységig), így semmilyen egyéb szervünkre, szövetünkre nincsen hatással.Kérjük olvassa el a kezeléssel kapcsolatos tudnivalókat.  

Okozhatnak-e a kezelések égési sérülést?

Új technológiával működő gépeinkkel az égési sérülések teljes mértékben elkerülhetőek. A nagy energiát fokozatosan, több lépcsőben juttatja a kezelt bőrfelületre, ezért az égési veszélyt teljesen kiküszöböli.Kezelések előtt próbavillantás elvégzésével ezt a probléma elkerülhető (próbavillantás után akár pár perccel vagy fél órával a hatás látható, érezhető, az égés elkerülhető).

Miért szükséges a végleges szőrtelenítés előtt a szőrzetet leborotválni?

A szőrszál mint egy „vezető” viszi le a roncsolandó hajhagymához az energiát. A legideálisabb az 1 mm rövidre vágott szőrzet. Ha a szőrszál túl hosszú, akkor túl sok energiát nyel el, és nem jut a károsítandó hajhagymához elegendő roncsoló sugárzás, ugyanakkor az átforrósodott szőrszál égési sérüléseket okozhat.A borotválástól a szőr nem erősödik meg, ez az eljárás csupán a különböző növekedési fázisokban lévő szőrszálak összenövesztése érdekében szükséges.

Kezelések közben lehet-e epilálni, gyantáztatni, csipeszelni?

Az első kezelést megelőzően 3-4 héttel, illetve a kezelések között kerülendő az epilálás, gyantázás, vagy csipeszelés. Kizárólag borotválni szabad az érintett bőrfelületet a különböző növekedési fázisokban lévő szőrök összenövesztése és a kezelés sikere érdekében.

Miért nőhet a sikeresen befejezett kúra után újra a szőrzet?

Évek múlva teljesen új szőrtüszők aktivizálódhatnak: a szőrtüszők kb. egy harmada éveken keresztül inaktív állapotban vegetálhat (aludhat), mely genetikai és hormonális hatásokra növekedésnek indul.

Hány éves kortól ajánlott a fotorejuvenációs arcfiatalítás?

A bőr öregedése a 20. életév után fokozatosan elkezdődik (látványosan a szem körül), ezért e kor felett mindenkinek ajánlható. Az arcon lévő aknés maradvány-hegeket az aknés roham lezajlása után – akár a serdülőkor végén – kezelhetjük.

Hány kezelésre van szükség?

A végleges szőrtelenség eléréséhez, alkattól és testtájéktól függően 3-6 kezelésre van szükség. A kezelés számát nagyban befolyásoló tényező, a bőr és szőrszálak kontrasztértéke. A világos bőrű és sötét szőrzettel rendelkező pácienseknek elegendő a 3-6 alkalom. A sötét bőrű és világos szőrzettel rendelkezőknek több kezelésre van szükségük.
A kezelések számát a szőrteleníteni kívánt terület is befolyásolja. A bajusz és szakáll környékén a szőrszálak 65-70%-a van növekedési fázisban, így már az első kezelés is nagyon hatékony tud lenni, míg a karokon ez az érték 20-25%. Ezért itt több kezelésre van szükség.

Kezelés után mi a teendőm?

 • A kezelést követően (1-2 óra hosszan) enyhe bőrpír jelentkezhet. Szükség esetén használjon bőrnyugtató-, hűsítő krémet.
 • Kerülje a kozmetikumok és irritáló, allergizáló anyagok használatát, a kezelést követő 1-2 napban.
 • Kezelés után 1 hónapig használjon a kezelt felületen fényvédő krémet. (Napfény hatására hyperpigmentáció alakulhat ki).
 • Ne napozzon, szoláriumozzon, és ne használjon bőrbarnító krémet a beavatkozás utáni egy hétig.
 • Kerülje a mechanikai irritációkat (forró fürdő, szauna, masszázs).
 • Borotvával való szőrtelenítést ne alkalmazzon, amíg a bőrpír el nem múlik.
 • A kezelést követően, a jó eredmény érdekében ne gyantáztasson, csipeszeljen és ne alkalmazzon vegyszeres szőrtelenítést, szőkítést.
 • Bőrelváltozások kezelése után (akne tisztítás, kollagén növelés, pigmentációs kezelés, hajszálértágulat kezelés) előfordulhat hegesedés, hámlás, hólyagosodás. Ezeket hideg borogatással, hűsítő krémmel enyhítse. A hámló bőrt ne tépje le.

Hány faktoros fényvédőt használjak a kezelések után?

Részesítse előnyben a kevésbé tapadós, vizes alapú szereket, minél magasabb fényvédő faktorszámmal.

Nyáron elkezdhetjük-e, illetve folytathatjuk -e a kezelést?

Azokon a testrészeken, amelyek kevésbé kitettek a környezeti sugárzásnak (pl. hónalj, bikinitájék) nyugodtan el lehet kezdeni nyáron is a kezeléseket, azonban az erősen lebarnult, szoláriumozott bőr gyengíti a kezelés hatásfokát.

A szimmetrikus testrészek árait hogyan kell fizetni?

A szimmetrikus testrészek árait nem kell külön-külön fizetni, ezek árai párban értendőek.