Diódalézeres végleges szőrtelenítés

Szalonunkban a végleges szőrtelenítési eljárás során egy felsőkategóriás csúcstechnológiájú DIÓDA lézeres szőrtelenítő gépet használunk ügyfeleink legnagyobb megelégedésére, aminek hatását 10 éves klinikai vizsgálatok igazolják.A végleges szőrtelenítés vagy DIÓDA lézer a végleges vagy más néven tartós szőrtelenítés leghatásosabb, legkorszerűbb eljárásainak egyike, amely nagy energiasűrűségű lökésekben, villanásokban leadott, nem összefüggő fényű besugárzást jelent. Végleges szőrtelenítés, mint eljárás lényege, hogy a gép hőenergiája a szőrszálon keresztül jut el a szőrtüszőbe, ami a szőrszál és a tüsző hőmérsékletének emelkedését idézi elő, a hő hatására a szőrben lévő víz elpárolog és a szőrtüsző életképtelenné válik.
A nagy energiájú fény által létrehozott hőenergiát az DIÓDA lézeres technológiájú gépek a legfejlettebb hűtőrendszerrel semlegesítik, így a végleges szőrtelenítési eljárás során nemcsak a lencsét, hanem a bőrfelületet is hűti. A végleges szőrtelenítési eljárás apróbb kellemetlenséggel járhat (enyhe csípő, szúró érzés), aminek további csökkentése érdekében ultrahang zselét visznek fel a szőrtelenítendő felületre. Az eredményes végleges szőrtelenítési eljáráshoz fontos tudni, hogy a sötét árnyalatú szőrzetet lehet eredményesen kezelni. A világos, vörös, szőke és ősz szőrszálak nem tartalmaznak kellő mennyiségű festékanyagot, így ezen esetekben a végleges szőrtelenítési eljárással nem érhetjük el a kívánt eredményt. A végleges szőrtelenítés megkezdése előtt a szőrtelenítendő felület közelében érdemes tesztlövést alkalmazni, mellyel kiszűrhetők a lehetséges irritációk. A végleges szőrtelenítési eljárást követően enyhe bőrpirosság jelentkezhet a szőrtüszők körül, mely természetes jelenség. 

A végleges szőrtelenítési eljárást megelőző teendők:

A szőrtüsző és a szőrszál védelme érdekében nem ajánlott a végleges szőrtelenítés előtt 21 nappal gyantázni, A szőrtelenítési eljárás előtt néhány nappal le kell borotválni a kezelni kívánt testtájékot, legideálisabb az 1*2 napos borostás állapot, Kerüljük a szolárium, illetve a barnító krém használatát és a napozást minimum 2 hétig, mert ez nagyban csökkentheti a végleges szőrtelenítés hatékonyságát, A szőrtelenítés előtti 1 hétben kerülni kell a szőkítést, illetve a mélyhámlasztást a kezelendő felületen, A szőrtelenítést megelőző naptól nem ajánlatos a kezelt felületre fényvédő krémet, sminket, izzadásgátló szereket felvinni.

A végleges szőrtelenítés menete:

Személyes egyénre szabott konzultáció, részletes felvilágosítás, a szőrtelenítendő felület felmérése Személyes adatlap, beleegyező nyilatkozat kitöltése, Bőrtípus meghatározása, Tesztvillantás a szőrtelenítendő felületen Szükség esetén a szőrtelenítendő felületen lévő szőrszálak optimális nagyságúra vágása, A szőrtelenítendő bőrterület megtisztítása, szemölcsök, anyajegyek, pigmentfoltok, tetoválások eltakarása. A végleges szőrtelenítési eljárás alatt a kezelt személy szemét védőszemüveggel védeni kell, Villantások elvégzése, melyet enyhe csípő, szúró érzés kísérhet, de ez a kezelőfejben lévő hűtéssel csökkenthető, Nyugtató krém felvitele a bőrre, A végleges szőrtelenítés időtartama a szőrteleníteni kívánt területtől függően változhat 15 * 60 perc.

A végleges szőrtelenítési eljárás utáni teendők:

Óvjuk a bőrt UV sugárzástól 1 hétig (napozás, szolárium) további 2 hétig fényvédő krém használata ajánlott! Szőrtelenítés után alánlatos 1 hónapig fényvédő krémet használni a kezelt felületen! Kerülni kell a fehérítő krémek, parfümök, irritáló, allergizáló termékek használatát 24 óráig! Óvakodjunk a szőrtelenített terület durva bánásmódjától. (dörzsölés, szoros ruházat)! Kerülni kell a mechanikai irritációkat, forró fürdőt, szaunát, masszázst, 48 órán át! Kerülni kell az erősen klórozott vízben való tartózkodást! Szintén kerülni kell a bőrhámlasztást egy héten keresztül a szőrtelenített területen! A végleges szőrtelenítést követően ne epilálja a kezelt területet (gyantával, csipesszel, vegyszerrel) 2 hétig vagy a következő szőrtelenítésig! A korai bőr reakciókat (enyhe bőrpírt) ne kezeljük! Ezek csupán átmenetiek.  

Ellenjavallatok a végleges szőrtelenítési eljárásnál:

 • Várandósság és a szoptatás ideje alatt 
 • 18 éves kor alatt csak szülői beleegyezéssel végezhető kezelés 
 • Lázas állapot ideje alatt 
 • Epilepszia, kemoterápia esetén 
 • Cukorbetegség esetén 
 • Aktív bőrbetegség esetén 
 • Aktív herpesz esetén 
 • Nyílt sebek, sérülések helyén 
 • Melanoma esetén 
 • Fokozott fényérzékenység esetén, fényérzékenyítő gyógyszerek szedése esetén 
 • Barnított bőr esetén 
 • Tetoválás eltávolítás helyén 
 • Ősz szőrszálak esetén

 

Jelentkezz be az alábbi elérhetőségeinken:

Debrecen  +36307480055

Nyíregyháza  +36302297343

Miskolc  +36302297343